Novi krediti za preduzeća

Bez autora
Mar 31 2010

Evropska banka za obnovu i razvoj odobrila je kredit Intesa Sanpaolo banci BiH u iznosu od 20 miliona evra za kreditiranje malih i srednjih preduzeća. Novac će biti iskorišten za obezbjeđenje kratkoročnog, srednjoročnog i dugoročnog finansiranja privatnih preduzeća u BiH kroz investicione kredite, rivolving kreditne linije, lizing, faktoring i druge finansijske instrumente. EBRD-ova kreditna linija će omogućiti Intesa Sanpaolo banci da nastavi ulaganja u realni sektor u BiH, čiju okosnicu predstavljaju mala i srednja preduzeća. Pored toga, ovaj projekt pokazuje da EBRD ostaje opredijeljena da pruži podršku BiH i regiji i da nastavi s investicijama.

Novi krediti za preduzećaEvropska banka za obnovu i razvoj odobrila je kredit Intesa Sanpaolo banci BiH u iznosu od 20 miliona evra za kreditiranje malih i srednjih preduzeća.

Novac će biti iskorišten za obezbjeđenje kratkoročnog, srednjoročnog i dugoročnog finansiranja privatnih preduzeća u BiH kroz investicione kredite, rivolving kreditne linije, lizing, faktoring i druge finansijske instrumente.

"EBRD-ova kreditna linija će omogućiti Intesa Sanpaolo banci da nastavi ulaganja u realni sektor u BiH, čiju okosnicu predstavljaju mala i srednja preduzeća. Pored toga, ovaj projekt pokazuje da EBRD ostaje opredijeljena da pruži podršku BiH i regiji i da nastavi s investicijama", rekao je Frensis Malidž, direktor Sektora finansijskih institucija EBRD-a za zapadni Balkan, Bjelorusiju, Moldaviju i Tursku.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik